Normalizovano vodosnabdevanje u Severnoj Mitrovici i Zvečanu

Voda
Izvor: Studio B

U poslepodnevnim satima došlo je do normalizacije vodosnabdevanja u Severnoj Mitrovici i Zvečanu. Voda je bila isključena jutros zbog neplaćenih računa.

Ministarka administracije i lokalne samouprave Adrijana Hodžić izrazila je nadu da će narednih dana biti pronađeno prelazno rešenje, kako bi građanima Severne Mitrovice i Zvečana bilo omogućeno snabdevanje pijaćom vodom.

Hodžić je u izjavi za Kosovo Onlajn istakla da je veoma važno da se sever Kosova ne suočava sa ovim problemom, podsetivši da se u Severnoj Mitrovici nalazi regionalna bolnica, da je ovaj grad univerzitetski centar i da urbana sredina kao ova ne bi smela da ostane bez vode.

„Mi imamo konstantan problem kada je u pitanju vodosnabdevanje, u ovoj danas situaciji imali smo jedan potez od strane kompanije „Ibar-Lepoenac“ koja je inicirala prinudnu naplatu prema Regionalnoj vodovodnoj kompaniji u južnoj Mitrovici koja prosto nije u stanju da podmiri troškove, jer građani sa severa Kosova ne plaćaju za usluge koje dobijaju od vodovoda. Razgovarala sam sa kolegom iz Ministarstva za ekonomski razvoj i od njega zatražila da, on kao neko ko je resorni ministar, nadležan za obe kompanije, iznađe privremeno rešenje kako bi građani na severu Kosova imali pijaću vodu“, rekla je Hodžić.

Građani Severne Mitrovice i Zvečana bili su od jutros bez vode koja je isključenja, kako su objasnili iz regionalne vodovodne kompanije u južnoj Mitrovici, jer potrošači na severu Kosova ne plaćaju račune za utrošenu vodu.

I prethodnih dana građani su imali problema sa vodom koja, zbog zamućenja, nije bila za upotrebu.