Nova kuća za sedmočlanu porodicu Đorđević iz sela Rajanovac

Kuća porodice Đorđević
Izvor: Fejsbuk

Nakon informacije da se sedmočlanoj porodici Đorđević u selu Rajanovcu, u opštini Ranilug, juče u popodnevnim časovima urušila porodična kuća, ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je odmah reagovao i odobrio gradnju nove kuće ovoj porodici. 

Nažalost stara porodična kuća je zbog obilnih padavina podlegla godinama i vremenskim uslovima i urušila se.

Odmah nakon saznanja o urušavanju, opštinsko rukovodstvo kontaktiralo je ministarstvo za zajednice i povratak, a ministar Goran Rakić je uputio komisiju kako bi se što pre izašlo u susret Đorđevićima. 

"Naša je obaveza da pomažemo porodice kojima je pomoć neophodna, mi to radimo i radićemo ubuduće. Za nas su opstanak i dobri uslovi života naših građana prioritet i time ćemo se voditi i u narednom periodu", rekao je ministar Rakić. 

Gradonačelnik Raniluga Vladica Aritonović se zahvalio ministarstvu na brzoj reakciji i spremnosti da se pomogne ovoj porodici, i u najkraćem roku izgradi nova kuća, naglasivši da je saradnja sa ministarstvom za zajednice i povratak konstantna od samog formiranja opštine Ranilug, i izrazio uveravanja da će ista biti nastavljena i ubuduće. 

Porodica Đorđević iz Rajanovca godinama živi u teškim materijalnim uslovima i nalazi se na socijalnim marginama.Opština Ranilug je u više navrata pomagala porodicu u okvirima svojih mogućnosti kako bi ista donekle živela u normalnim uslovima.