O dostignućima KBS Rama izvestio na Konferenciji evropskih vojski

KBS - Rama - Konferencija - Nemačka
Izvor: GazzetaExpress

Komandant Kosovskih bezbednosnih snaga general-potpukovnik Rahman Rama učestvovao je na Konferenciji evropskih vojski održanoj u Generalštabu američke vojske za Evropu i Afriku u Visbadenu u Nemačkoj, prenosi Gazeta ekspres.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, domaćin konferencije održane od 15. do 17. juna bio je načelnik Generalštaba američke vojske general Džejms S. Mek Konvil, uz podršku komandanta američke vojske u Evropi i Africi, generala Kristofera Kavolija.

General Rama je učesnike informisao o dosadašnjim dostignućima KBS, kao i ciljevima za budućnost u razvoju sposobnosti i operativnih kapaciteta KBS, izražavajući punu spremnost da ih pruži u zajedničkim misijama u cilju mira, sigurnosti i stabilnosti regiona i šire.

„Osim generala Rame, konferenciji su prisustvovali i stariji komandanti kopnenih snaga, oficiri i predstavnici oko 40 evropskih saveznika, američki i kanadski partneri", navodi se u saopštenju.

Ističe se da je glavni fokus ovogodišnje konferencije bio usmeren na modernizaciju snaga i raspravu o regionalnim perspektivama kopnenih snaga, interakciji, strateškoj spremnosti, izgradnji kapaciteta, trenutnim i novim pretnjama.

Između ostalog, general Mek Konvil je rekao, da je za sve „modernizacija najveća prilika da se naše snage pridruže u borbi za sprečavanje trenutnih pretnji“.

General Kavoli je naglasio da američka vojska ima vrlo ambiciozan program modernizacije, kao i mnoge savezničke i partnerske vojske.