Održana Svetosavska akademija u Gračanici

Svetosavska akademija u Gračanici.jpg
Izvor: Kosovo Online

Svečana Svetosavska akademija koju organizuje Kulturno prosvetna zajednica Kosova i Metohije održana je danas Gračanici.

Akademija se svake godine organizuje u sastavu manifestacije Svetosavska nedelja i na njoj se uručuju priznanja istaknutim prosvetnim radnicima i institucijama. Ove godine plaketu "Đorđe Lekić" dobili su OŠ "Svetozar Marković" iz Velike Hoče i nastavnica te škole Olivera Radić.

“Ovo priznanje mi je nova snaga ali i obaveza da se više potrudim i da više učinim za moju školu, đake i moj narod. Da pokušam da poput profesora Lekića, koji je bio naše gore list, ostavim trag u jednom vremenu i da se potrudim ne samo prenošenjem znanja iz srpskog jezika i književnosti koji predajem u školi, već istraživanjem i pisanjem, kako bi sutra oni koji dođu posle nas, imali šta da saznaju iz mojih i naših spisa”, kazala je Radić.

Uručena su i priznanja "Čitalačko slovo" najaktivnim čitaocima Narodne biblioteke u Gračanici, a u umetničkom delu programa nastupili su učenici muzičke škole "Stevan Mokranjac" i ansambl "Venac".