Opštinski radnici u Gnjilanu od sutra ne mogu na posao bez dokaza o vakcinaciji ili negativnog testa

Gnjilane
Izvor: Večernje novosti

Odbor za upravljanje i sprečavanje širenja koronavirusa u Gnjilanu, kojim predsedava gradonačelnik Ljutfi Haziri odlučio je danas da od sutra državni i javni službenici, lekari, medicinske sestre, nastavnici, vatrogasci, tehnički radnici... neće moći da rade na svojim radnim mestima bez potvrde o vakcinaciji, PCR testa ili brzog antigenskog testa, prenosi Kosovo pres.

Haziri je na današnjem sastanku rekao da je do sada vakcinisana 49.131 osoba iz Gnjilana, i ponovo apelovao na građane da se i dalje vakcinišu, jer je, kako je rekao, jedini način da se spreči najgore.

Prema navodima iz opštine Gnjilane, od početka izbijanja pandemije ovde je uzorkovano 26.111 uzoraka, kod 9.331 građanina je otkriven koronavirus, 8.160 se oporavilo, dok su 174 osobe preminule. Trenutno je u Gnjilanu 998 aktivnih slučajeva, dok se na bolničkom lečenju nalazi 111 pacijenata.

Istu odluku o zabrani ulaska radnicima koji ne ispunjavaju jedan od navede tri uslova donela je i kosovska vlada.

Delija
12. Septembar 2021.
A ko kaze da srpske opstine gde su Stbi vecina,trens da postuju ove mere koje se kose sa zdravim razumom.Jednostavno ignorisite sve sto dolazi iz Pristine,ako imate petlje ili cete se odreco svega zbog statusa koji uzivate.