Organizovan prijem za decu iz Raniluga

Organizovan prijem za decu iz Raniluga
Izvor: vranje.org.rs

Zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović i predsednik Skupštine grada Dejan Tričković priredili su prijem za decu iz Kosovskog Pomoravlja, tačnije područja opštine Ranilug, koja su gosti grada i manifestacije Dani Vranja 2023.

"Drago mi je da ste danas u Vranju, tim pre jer već postoji praksa da naš grad svake godine ugosti decu sa Kosova i Metohije. Nadam se da ćete se lepo provesti u Borinom i našem Vranju, gradu sa dušom, i da ćete poželeti da se opet  vratite", poručila je Zorica Jović.

Vranje ima veoma dobru saradnju sa Kosovskim Pomoravljem, posebno kada je obrazovanje u pitanju, jer  veliki broj đaka  sa tog područja svoje školovanje nastavlja upravo ovde, kako u srednjim školama tako i u visokoobrazovnim institucijama.

"U Vranju osim Pedagoškog fakulteta postoji i Akademija tehničko – vaspitačkih studija, visoka škola sa različitim spektrom obrazovnih profila među kojima je od prošle godine i studijski program za obrazovanje medicinskih sestara i tehničara, tako da đaci iz Vranja i okoline, kao i naše južne pokrajne mogu da se školuju ovde u Vranju'', istakla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović i još jednom svima poželela ugodan boravak u Vranju.

Predsednik Skupštine  Dejan Tričković je istakao da je zadovoljstvo što  Vranje može da ugosti mališane iz Raniluga.

"Izuzetno mi je drago što ste danas naši gosti. Verujem da ćete lepo provesti dan i da ćete biti zadovoljni programom posete koji smo pripremili za vas. Kao što znate kada krenete iz Kosovskog Pomoravlja ka centralnoj Srbiji Vranje je prvi veći grad, centar Pčinjskog okruga, koji možda nema sadržaje kao drugi veliki gradovi u Srbiji, ali ipak ima šta da ponudi. Verujem da ćete biti zadovoljni i poneti lepe uspomene iz našeg grada, tim pre jer ste gosti u okviru manifestacije Dani Vranja  koja se organizuje po 19 put. Želim vam prijatan i lep boravak u Vranju'', rekao je Tričković.

Gosti iz opštine Ranilug obići će kulturno – istorijske spomenike u grada, pre svega  Narodni muzej i Muzej kuću Bore Stankovića i prisustvovati događajima u okviru manifestacije Dani Vranja.