Oskrnavljena porodična grobnica Nisića u Klokotu

Oskrnavljena grobnica u Klokotu
Izvor: Kancelarija za KiM

Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saopštila je Kancelarija za KiM.

Ova porodična grobnica podignuta je 2008. godine a pokojnik sahranjen 2018. Prema sumnji sinova, a na osnovu oštećenja, spomenik je slomljen krampom.

"Ovo je nažalost novi u nizu slučajeva da se srpski spomenici, humke i krstovi skrnave širom Kosova i Metohije, kao i na samom groblju u Klokotu. Očigledno je da albanskim esktremistima nije dovoljno da gotovo svakodnevno napadaju  srpski narod i njihovu imovinu sa ciljem da ih obeshrabre u nameri da ostanu na svojim ognjištima, već ni mrtvim Srbima ne daju da počivaju u  miru. Ovaj anticivilizacijski čin najjasnije oslikava antisrpsku histeriju i mržnju prema našem narodu na prostoru KiM, čiji su kreatori prištinski političari koji ni jedan incident prema Srbima nisu osudili", navodi Kancelarija za KiM u saopštenju.

Kako se dodaje "međunarodne organizacije i institucije više ne smeju da zatvaraju oči pred ovakvim vandalskim činovima, jer su oni i velika sramota i na njihovom obrazu i anticivilizacijske tekovine u 21. veku u srcu Evrope".

Zato Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se počinioci ovog nedela hitno pronađu, a međunarodne misije da "deluju u okviru svog mandata i obezbede prekopotrebnu zaštitu srpskom narodu na KiM".