Osuđeni Nikola Nedeljković - uzoran student, dobrovoljni davalac krvi, brižni sin i brat

Nikola Nedeljković
Izvor: Kurir

Uzoran student na budžetu državne više škole, dobrovoljni davalac krvi, obzirni sin i brat i učesnik brojnih humanitarnih akcija. To je ukratko opis dvadesetogodišnjeg Nikole Nedeljkovća koga je prištinsko pravosuđe bez ijednog jedinog dokaza, na osnovu, po svemu sudeći, lažnih iskaza svedoka osudilo na osam meseci zatvora zbog obeležavanja Vidovdana, piše Kurir.

Nikola je student prve godine Beogradske akademije poslovnih i umetničkih studija na smeru za informacione tehnologije. Nažalost, kako je već dva i po meseca u zatvoru, u kome će prema presudi provesti još pet i po meseci, on će izgubiti jednu godinu studija. Pitanje je hoće li zbog toga ostati na budžetu.

Istovremeno, pored uspešnog studiranja, Nikola je dobrovoljni davalac krvi, što se može videti i među dokazima koje je njegov advokat, koga je odmah po hapšenju angažovala Kancelarija za KiM, priložio.

Koliko brine o roditeljima i pokušava na sve načine da im pomogne, najbolje govori činjenica da uz studiranje Nedeljković preko omladinske zadruge radi u jednom trgovinskom lancu.

Roditelji Nedeljkovića su skromni, radni ljudi i sve troje žive u jednoj prigradskoj beogradskoj opštini. Od kako je Nedeljković uhapšen, roditelji su svakog ponedeljka odlazili put Severne Mitrovice kako bi ga posetili i uverili se da je dobro, a i u redovnom su telefonskom kontaktu sa sinom.