Otkrivene tri vrste bakterija u uzorcima iz Dečana

korona kovid
Izvor: EPA-EFE/Sebastian Moreira

Nacionalni instutut za javno zdravlje Kosova saopštio je da je u uzorcima uzetim od pacijenata koji su se otrovali u Dečanima, a koji su poslati na analizu u inostranstvo, utvrđeno prisustvo tri vrste bakterija.

Kako je saopšteno na zvaničnoj Fejsbuk stranici Instituta u uzorcima su pronađeni norovirus, enteropatogena ešerihija koli i enterotoksična ešerihija koli.

"U dva uzorka izmeta poslata 15. jula 2021 godine, na testiranje u laboratorijama van Kosova, otkriveni su Norovirus, enteropatogena ešerihija koli i enterotoksična ešerihija koli. Mikrobiološki pregledi nastavljaju se. Za sve informacije i laboratorijske rezultate koje dobijamo, blagovremeno obaveštavamo građane", saopštio je Institut.

Miodrag iz Peći
16. Jul 2021.
Jedite lubenicu sa sve koščicama i piti čaj od svežih ili suvih koščica lubenice...
Recept.
Za pripremu ovog čaja sakupite 30-40 svežih koštica lubenice (mada se mogu koristiti i osušene). Usitnite ih (izmrvite, sameljite) i stavite u 1 litar vode, da se kuvaju oko 10 minuta. Nakon kuvanja ostavite da se čaj ohladi, zatim ga popijte (možete ga držati i u frižideru, po portebi). Svakodnevno piti 1 litar ovog čaja, tokom nekoliko nedelja, ili nekoliko meseci, tačnije, dok u potpunosti ne izbacite ešerihiju koli. Svim obolelim želim brzo ozdravljenje.
Божидар
16. Jul 2021.
А можете и у манастир Високи Дечани да се по молите Христ Богу да Вам опрости грехе ваше...