Pacoli najbogatiji političar na Kosovu, imovina vredna 700 miliona evra

Pacoli
Izvor: Twitter

Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli jedan je od najbogatijih ljudi na Kosovu, a na osnovu registra za prijavljivanje imovine u Agenciji za borbu protiv korupcije, samo kuća u kojoj stanuje vredi oko 18 miliona evra, što je više nego vrednost svih nekretnina koje poseduju vodeći političari na Kosovu zajedno, prenosi Gazeta Ekspres.

Nekretnine, zemljište vredno milione evra, privatni avioni, luksuzni automobili, udeli u mnogim kompanijama i milioni evra u gotovini u finansijskim institucijama, Pacolija svrstavaju na među najbogatije na Kosovu.

Na osnovu izveštaja Agencije za borbu protiv korupcije imovina Pacolija procenjuje se na oko 700 miliona evra, dok njegov godišnji prihod iznosi oko pet miliona evra.

Kako piše Gazeta ekspres, samo jedna od zemljišnih parcela, koja je u vlasništvu Pacolija, procenjena je na oko 7 miliona evra.

Pacoli je i vlasnik hotela "Svis Dajmond", čija se vrednost procenjuje na 42 miliona evra, dok je ukupna vrednost nekretnina koje poseduje oko 200 miliona evra.

Pored mnogobrojnih luksuznih automobila koje ima u svom posedu, Pacoli je vlasnik i privatnog aviona čija je vrednost oko 10 miliona evra.

Bogatstvo bivšeg zamenika kosovskog premijera ovde se ne završava. Poseduje i akcije vredne oko 500 miliona evra u oko 20 kompanija.

Na štednoj knjižici Pacolija takođe se nalaze milioni, pa je tako samo u jednoj od banaka u Prištini, Pacoli "uštedeo" oko 4 miliona evra.

Kako je jednom prilikom izjavio, sav godišnji prihod dobija od bankarskih depozita, plate u Skupštini Kosova, poslovanja svojih kompanija, kao i od udela od akcija.