Paketići za mališane iz Štrpca za srpsku Novu godinu

Radnici "Vode Vojvodine" obradovali mališane iz Štrpca poklonima za srpsku Novu godinu
Izvor: Kosovo online

Uoči dočeka srpske Nove godine radnici JVP "Vode Vojvodine" iz Novog Sada obradovali su danas poklonima mališane Predškolske ustanove "Šarsko lane" i učenike Osnovne škole "Staja Marković" u Štrpcu.

Gosti iz Novog Sada su paketiće mališanima Predškolske ustanove podelili uz pomoć Deda mraza, a od dece su u znak zahvalnosti dobili novogodišnju pesmicu.

Elena Gadžić je rekla da se poklonu mnogo obradovala.

"Danas je dolazio Deda mraz i delio paketiće i mnogo smo bili srećni, i nadam se da će i sledeće godine doći", kazala je Gadžić.

Nikolina Račićević se posebno obradovala slatkišima.

"Ja sam mnogo srećna što sam dobila paketić i videla sam da ima puno slatkiša", kazala je Račićević.

Svijetlana Konjović iz preduzeća "Vode Vojvodine" je izrazila je zadovoljstvo što već drugu godinu za redom imaju priliku da poklonima obraduju decu u Štrpcu. Očekuje da će to postati lepa tradicija.

"Ovo je akcija zaposlenih, naših kolega iz Preduzeća Vode Vojvodine na inicijtivu našeg direktora Srđana Kruževića koji je pozvao sve zaposlene na ovu jednu lepu akciju da se probudi humanost u svima nama. Jako smo zadovoljni pošto je ovo drugi put da preduzimamo ovu akciju i drugi put smo u Štrpcu, ali smo prvi put u vrtiću i to nam predstavlja posebno zadovoljstvo, i nadamo se da će i to postati tradicija. Posetili smo vrtić, biće i škola, a ići ćemo i u Veliku Hoču i Orahovac i nadamo se da će ovo postati jedna lepa tradicija i za ubuduće", kazala je Konjović.

Direktorka Predškolske ustanove "Šarsko lane" Radica Milosavljević je zahvalila na poklonima i istakla da podrška u ovim teškim vremenima za srpski narod sa Kosova mnogo znači.

"Iskoristila bih ovu priliku in zahvalila se ljudima izjavnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“ i baš na današnji dan uoči dočeka Pravoslavne nove godine izmamili osmehe na licima naših mališana. Veliko hvala za podršku koju nam pružaju u ovim teškim vremenima", kazala je Milosavljević

Nakon vrtića pokloni su uručeni i svim učenicima Osnovne škole "Staja Marković" u Štrpcu.