Pasjane: Žena žrtva nasilja mesecima se krila po napuštenim kućama

Porodično nasilje
Izvor: Ilustracija

Biro Кancelarije za Кosovo i Metohiju u Kosovskom Pomoravlju obezbedio je privremeni smeštaj za jednu ženu žrtvu nasilja iz Pasjana.

Šef biroa Kancelarije za KiM u Kosovskom Pomoravlju Zoran Stojković izjavio je za Kosovo Onlajn da je ova žena, koja je žrtva nasilja, privremeno smeštena u Partešu, da sada ima svoju sobu, struju, vodu, kupatilo i sve što je potrebno za normalan život. 

Prema njegovim rečima žena žrtva nasilja (44) živela je u zajednici i majka je dvoje dece, a duži vremenski period žrtva je porodičnog nasilja.

Iz bezbednih razloga bila je primorana da napusti porodicu. Nekoliko meseci je boravila po napuštenim kućama bez vrata i prozora, struje i vode.

"Svi zajedno imamo obavezu da se međusobno pomažemo i humano postupamo jedni prema drugima, ne smemo da dozvolimo da se ovakvi slučajevi dešavaju. Trenutno radimo na pronalaženju trajnog rešenja za smeštaj ove žene”, rekao je Stojković.

Dodao je da je o ovom slučaju informisan Centar za socijalni rad, koji joj je obezbedio mesečnu novčanu socijalnu pomoć.