Pavićević u Gojbulji nakon novih incidenata, zajedno sa meštanima okrečio grafite

Dejan Pavićević
Izvor: Radio Televizija Gračanica

Seriji napada na Srbe i njihovu imovinu u srpskim sredinama na centralnom Kosovu nema kraja. Juče je usred bela dana grupa mlađih Albanaca na zgradi osnovne škole u selu Gojbulja kod Vučitrna ispisala grafite OVK i nacrtala albansku zastavu.

Povodom ovog incidenta selo Gojbulja obišao je pomoćnik direktora Kancelarije za KiM i oficir za vezu Beograda u Prištini Dejan Pavićević, koji je zajedno sa meštanima okrečio ispisane grafite, prenosi RTV Gračanica.

“Ovo predstavlja čin mržnje, ovde je neko došao da divlja i da se iživljava i zastrašuje ovaj narod. O svemu je obaveštena međunarodna zajednica i institucija u Prištini. Očekujemo brzu reakciju od svih i pronalaženje počinioca ovih incidenata, koji su uznemirili preostale Srbe u Gojbulji”, rekao je Pavićević.

Još jedan incident zabeležen je u selu Babin Most u opštini Obilić, gde su nepoznate osobe prethodne noći ukrali kompletnu poljoprivrednu mehanizaciju iz domaćinstva Ljiljane Milić. Na sreću naišla je policijska patrola od koje su se lopovi uplašili i ostavili plen.

Sve ovo unelo je dodatno uznemirenje kod ovdašnjih Srba, koji ovo tumače kao direktnu pretnju i poruku da nemaju šta da traže na ovom području.