Peci: Nošenje marama u školama uvodi islam u institucije

Ljuljzim Peci
Izvor: Kosovo Online

Izvršni direktor Instituta "KIPRED" Ljuljzim Peci, rekao je da nedavno pokrenuta kampanja za omogućavanje nošenja islamske marame u školama ima za cilj uvođenje političkog islama kroz državne institucije.

Peci je, putem objave na Fejsbuku, poručio da se nada da Vlada Kosova neće napraviti veću grešku izmenom Administrativnog uputstva koje zabranjuje nošenje verske uniforme - marame u školama, jer, prema njegovim rečima, sa ovim se narušava sekularni karakter Kosova, a time i noseći stub albanskog identiteta na Kosovu.

"Pre svega, mora se postaviti pitanje, koju agendu guraju oni koji to traže? Da li se ovde radi o ljudskim pravima, ili onim kako se ono pravo zove – uvođenje političkog islama na mala vrata u državu. Ubeđen sam da to ima veze sa drugom koja se u osnovi odnosi na promenu sekularnog karaktera Kosova koji će uništiti društvenu koheziju našeg naroda. Ovo što govorim nisu nagađanja, već uverenje izgrađeno na osnovu terenskog istraživanja poslednjih godina u mnogim delovima Kosova", napisao je on.

Dodao je da bi se ispunjenjem tog zahteva  promenio "društveni i politički karakter zemlje i naroda".