Petković čestitao Dan rudara: Učinićemo sve da rudarski rad bude još cenjeniji i bezbedniji

Rudari Trepče u rudniku Belo Brdo
Izvor: Kosovo Online

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković čestitao je Dan rudara rudarima i svim zaposlenim u Rudarsko-metalurško-hemijskom kombinatu "Trepča".

"U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, rudarima na Kosovu i Metohiji, rukovodstvu i svim zaposlenima u kao i svim rudarima u ostalim delovima Srbije, čestitam Dan rudara", poručio je Petković u čestitki upućenoj generanom direktoru "Trepče" Jovanu Dimkiću.

Petković je dodao da je Rudarsko-metalurško-hemijski kombinat "Trepča" bio i ostao "značajan činilac i oslonac energetskog, ekonomskog i sveukupnog razvoja i napretka severnog dela Kosova i Metohije, ali i pokrajine u celini".  

"'Trepča' je naš nacionalni ponos sa rudnim bogatstvima naše južne pokrajine i nezaobilazni strateški potencijal i predvodnica na putu ka boljem životu i standardu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Siguran sam da ćete i u narednom periodu, kao i uvek do sada, spremno da odgovorite na sve izazove i iskušenja, a u saradnji sa drugim privrednim subjektima i projektima od kapitalnog značaja za Kosovo i Metohiju, ali i zemlju u celini, pružiti nadu u sveopšti boljitak, ali i ohrabrenje i podstrek srpskom narodu da ostane i opstane na KiM", istakao je Petković.

On je izrazio i zahvalnost i poštovanje prema teškom i rizičnom rudarskom poslu i "teško zarađenom hlebu sa 'sedam kora'.

"Država Srbija će učiniti sve da stvori uslove da rudarski rad bude još cenjeniji i bezbedniji. Pokazaćemo i da smo zajedno, složni i jedinstveni, sposobni i  odlučni da zaštitimo i očuvamo sva prirodna, pa tako i rudna bogatstva na svakom pedlju naše zemlje. Uveren da, kao i do sada, delimo iste vrednosti i istu viziju budućnosti za srpski narod na Kosovu i Metohiji, uz iskrene želje, još jednom vam čestitam vaš Dan i pozdravljam vas tradicionalnim rudarskim pozdravom 'Srećno'", poručio je Petković u čestitki.