Petković čestitao Dan studenata akademcima Univerziteta u Prištini

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković
Izvor: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je Dan studenata akademcima Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

"Studenti i Prištinski univerzitet čuvari su srpskog identiteta i institucionalnog prisustva Republike Srbije u našoj južnoj pokrajini, ali i garant budućnosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", istakao je Petković.

On je ukazao da visoko obrazovanje predstavlja stub svake, pa i naše državne politike, Univerzitet pokretačku snagu i simbol trajanja jednog naroda, a da su mladi i obrazovani ljudi budući nosioci akademske misli, kritičke svesti i društvenog progresa, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Petković je dodao da studenti i ove godine svoj Dan obeležavaju u uslovima planetarne zdravstvene krize, koja i dalje ostavlja posledice na nastavne aktivnosti, polaganje ispita i studentski život u celini.

"Međutim, izazovi sa kojima smo suočeni, izneli su na površinu stečena znanja i tehnološku pismenost, koji su omogućili da među prvima u regionu započnu sprovođenje projekta 'učenje na daljinu', na svim fakultetima vašeg univerziteta, zbog čega smo posebno ponosni", istakao je Petković.

On je dodao da će se Vlada Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju truditi da studentima omoguće uslove studiranja po najvišim svetskim standardima i da njihova vizija, hrabrost i znanje budu vrednovani onako kako zaslužuju.