Petković: Nova proizvodna linija u Zubinom Potoku i zajednička borba za nova radna mesta

Šivenje maski - javor - Zubin Potok
Izvor: Kosovo Online

Za kompaniju „Javor“ u Zubinom Potoku, gde trenutno radi 45 žena na poslovima konfekcije, danas je dogovoreno otvaranje nove proizvodne linije u saradnji sa kompanijom „Jumko“, što znači, kako je pojasnio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, mogućnost za otvaranje isto toliko novih radnih mesta.

Petković je nakon sastanka sa generalnim direktorom kompanije "Jumko" Branislavom Trajkovićem, pomoćnikom direktora Kancelarije za KiM Veselinom Kočanovićem i gradonačelnikom Zubinog Potoka Srđanom Vulovićem, kazao da su razgovarali o tome kako mogu dodatno da unaprede privredni razvoj u opštini Zubin Potok.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kao i Vlada Srbije, naveo je Petković, čini sve da pomogne i privredni razvoj srpskih sredina na Kosovu.

"Imamo i posebne programe za razvoj poljoprivrede, ali i privrede, nabavku opreme i ostalih proizvodnih linija. S tim u vezi, dogovorili smo i otvaranje nove proizvodne linije u kompaniji ’Javor’ što će omogućiti i otvaranje novih radnih mesta, ali i nove poslove koje će obezbediti s druge strane kompanija Jumko", kazao je Petković.

Prema njegovim rečima, to znači da Kancelarija i Vlada Srbije razvijaju srpsku privredu.

"To znači da se svi zajedno borimo da dođemo do novih radnih mesta i da na taj način podižemo standard u srpskim sredinama", dodaje Petković.

Posebno zadovoljstvo je izrazio zbog toga što se radi o radnim mestima koja su namenjena ženama.

"S obzirom da na Birou rada i uopšte kada je reč o poslu žene teže dolaze do posla, ovo će biti prilika za naše žene na KiM da svojim trudom i radom, umećem i znanjem pokažu šta umeju i samim tim doprinesu i razvoju opštine Zubin Potok, ali i svojim porodicama i svojim domovima".

Petković zaključuje da će Kancelarija za KiM uložiti finansijska sredstva i podržati takav, ali i svaki drugi vid koncepta koji podrazumeva da se upošljavaju ljudi i na taj način otvaraju nova radna mesta na Kosovu.