Petković razgovarao sa igumanijom Pećke patrijaršije, mati Haritinom

Petar Petković na sastanku sa mati Haritinom
Izvor: Kancelarija za KiM

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković preneo je danas, u razgovoru sa igumanijom manastira Pećka patrijaršija, mati Haritinom, brigu Кancelarije za KiM i svoju lično za zaštitu verske i kulturne baštine na Кosovu i istakao projekte koje Кancelarija sprovodi na njihovoj obnovi, promociji i zaštiti.

U saopštenju za javnost se navodi da je tokom sastanka razgovarano i o pitanju bezbednosti sestrinstva Pećke patrijaršije i izazovima sa kojima se one svakodnevno susreću.

Petković je igumaniji Haritini čestitao izbor novog patrijarha, njegove svetosti gospodina Porfirija pod čijom upravom je i stavropigijalni manastir Pećka patrijaršija, duhovno sedište srpskih patrijarha.

Iz Kancelarije za KiM poručuju da je na sastanku, koji je održan u Palati „Srbija“, kojem je prisustvovao i  Dušan Jovović, pomoćnik direktora zadužen za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC, bilo reči i o epidemiološkoj situaciji na Кosovu i na koji način Кancelarija može da pomogne u odgovoru na posledice pandemije virusa kovid - 19.