Petković: Već 22 godine zjapi otvorena rana zbog masakra u Starom Gracku

Parastos stradalima u Starom Gracku - Petković, Jevtić
Izvor: Kosovo Online

Već 22 godine zjapi otvorena rana na srcu porodica, srpskog naroda i države Srbije zbog strašnog zločina i masakra koji se desio ovde u Starom Gracku, rekao je danas direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

"I posle 22 godine još uvek traje žetva i trajaće sve dotle dok licu pravde ne budu privedeni svi oni koji su počinili ovaj strašan ratni zločin. a s obzirom da ratni zločini ne zastarevaju država Srbija će dok je sveta i veka tražiti da se licu pravde izvedu i naručioci i počinioci ovog masakra", dodao je Petković u Starom Gracku, nakon pomena stradalima u masakru, koji je služio episkop raško-prirenski Teodosije.

Petković je istakao da Srbi i dalje čekaju pravdu, dok drugi usvajaju rezolucije kojim osuđuju Srbe i dodao da ni nakon 22 godine niko nije pronađen, a kako je rekao "zna se sve".

"Euleks je sramno obustavio istragu, navodno nema dokaza, a dokazi postoje. Ni nakon 22 godine ne znamo ko su ti koji su počinili strašan zločin nad srpskim narodom i evo paradoksa da svi oni koji su ubijali i činili te strašne zločine i ovde u Starom Gracku i na drugim mestima sada donose rezolucije gde žele da prestave da je srpski narod, genocidan narod, a mi čekamo već 22 godine da se pronađu oni koji su počinili ovaj zločin", poručio je Petković.

Kako je dodao, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pitanje svih zločina, ali i nestalih, pokrenuo nedavno u Briselu gde je srpska strana tražila da se pronađu svi nestali i da se konačno utvrdi prava istina o stradanju svih Srba, ali i drugog nealbanskog življa na prostoru Kosova.

"Da li suza Novicine majke može da bude manja i manje vredna od suze neke druge majke, naravno da ne može, a Novica je bio najmlađi koji je postradao na toj krvavoj žetvi i zato neka se ne usuđuju oni koji pokušavaju da okrive srpski narod za zločine da se tako ponašaju, jer mi smo ovde stradali i još uvek čekamo pravdu i zadovoljenje te pravde koja je spora, ali dostižna", naglasio je Petković.

Poručio je da će Vlada republike Srbije i Kancelarija za KiM pomoći i Starom Gracku.

"Da svi vi koji ste ostali ovde da svedočite o ovom strašnom zločinu i da sa vašom decom budete vesnici budućnosti, opstanka i ostanka srpskog naroda na ovom svetom mestu. Neka je večan spomen svim postadalim mučenicima ovde u Starom Gracku, ne samo žeteocima već i onima koji su postradali tokom NATO Agresije, s obzirom da se na ovoj spomen ploči nalazi i ime deteta koje je stradalo od kasetne bombe, a imalo je samo četiri godine", rekao je Petković.

 

Dušan Silni
23. Jul 2021.
Srbija zreba da postavi uslov Briselu za osnivanje Zajednice Srpskih Opština na Kosmetu kao i otkrivanje svih masovnih grobnica na Kosmetu gde su pobijeni Srbi pohranjeni. Naravno da šiptari na tome ništa neće uraditi jer je mnogo više srpskih masovnih grobnica a u Srbiji su otkrivene sve gde su sahranjivani albanci. To treba da bude naš uslov za nastavak pregovora, mada ne znam šta Srbija uopšte ima o bilo čemu sa njima da razgovara jer postoji Ustav Srbije i rezolucija 1244, koji eksviplitno kažu da je Kosmet teritorija Republike Srbije.