Petrović: Napeto je, specijalci čekaju cisternu da odnesu vino, pružićemo pasivan otpor

Velika Hoča
Izvor: Kosovo Online

U Velikoj Hoči trenutno je jako napeto jer se očekuje da svakog trenutka specijalne policijske jedinice sa cisternom krenu zaplenu 42.000 litara vina iz vinice Srđana Petrovića.

"Čekamo da zaplena počne, jedinica Rosu je spremna, tu su sa štitovima. Mi ćemo pružiti pasivan otpor. Skupili su se tu i meštani, pružaju mi podršku jer znaju da ih čeka isto. Svi su na mojoj strani. Uznemireni smo i uplašeni za svoju decu i za njihovu budućnost. Ne znamo da li će cisterna uskoro doći, na ulazu sela se nalaze specijalci Rosu jedinica. Policija je i svuda oko moje kuće", opisao je Petrović za Kosovo onlajn trenutnu situaciju u Velikoj Hoči.

Petrović objašnjava da nije prodavao ovo vino, nudio je nagodbu sa nadležnima iz Prištine ali oni su odbili sve njegove pokušaje da se situacija reši dogovorom.

Kosovska carina je jutros saopštila da je tokom rutinske provere u prodavnici u Velikoj Hoči u Orahovcu, otkrila da se alkoholna pića prodaju neovlašćeno i da su zbog toga doneli odluku o zapleni 42.000 litara alkoholnog pića, prenela je Koha.