Policija u Gračanici: Slede prijave organizatorima protesta, delovaćemo u skladu sa zakonom

Protest u Gračanici
Izvor: Kosovo Online

Nadležni u stanici policije u Gračanici uputili su apel profesorima i roditeljima učenika koji dva dana održavaju mirne proteste ispred zgrade policije, zbog oduke o pritvaranju mladića koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem selu, da učenicima objasne i skrenu pažnju na moguće posledice ukoliko se zakoni o pravu na protest kao epidemiološke mere zbog koronavirusa ne poštuju, rečeno je za Kosovo Onlajn u stanici policije.

Policija Gračanice je saopštila da će uručiti prijave organizatorima, odnosno roditeljima koji pozivaju učenike i meštane na proteste. U saopštenju policije se građani pozivaju na poštovanje antikovid mera i održavanje reda i mira. 

„Pripadnici policije prate proteste koji se moraju prijaviti. Ukoliko dodje do neželjenih incidenata u obavezi smo da reagujemo i nećemo dozvoliti narušavanje mira i reda. Apelujemo da se protesti najave i ispoštuju važeći zakoni. Poznato je svima  i da su okupljanja zabranjena zbog pandemije virusa.

Policija u Gračanici podseća da nije nadležna za odluku o pritvoru mladića koji su uhapšeni zbog učestvovanja u tuči koja se dogodila u ponedeljak u Lapljem selu.

„Policija u Gračanici nije donela odluku o pritvoru za uhapšene mladiće i za to su nadležne druge institucije“, rečeno je u policiji.

Roditelji i prijatelji uhapšenih mladića najavili su da će danas od 18 časova organizovati treći protest ispred policijske stanice u Gračanici.