Policijski sindikat dao vladi rok od nedelju dana za ispunjenje zahteva

policija
Izvor: lajmi.net

Upravni savet Kosovske policijske unije, na sastanku održanom pre tri dana, iskazao je veliko nezadovoljstavo pripadnika policije zbog toga što nisu uključeni u paket za vanredne situacije od 300 evra, ali i zbog neplaćanja prekovremenog rada, obroka i noćnih smena koje su propisane zakonom, prenosi Indeksonlajn.

Iz sindikata policije navode da su se oni prvobitno 21. jula obratili hitnim zahtevom premijeru Kosova Avdulahu Hotiju i ministru unutrašnjih poslova Agimu Veljiuu.

U saopštenju sindikata se navodi da do sada nije došlo do realizacije njihovih zahteva te da su na novom sastanku donete odluke u kojima se to traži do 15. septembra.

“Podsećamo Vladu Republike Kosovo da do 15. septembra ispuni navedene zahteve koji su veoma simbolični u poređenju sa činjenicom da policija radi 12 sati bez pauze, prelazeći sve zakonske norme za rad, uključujući prekovremeni rad i nemogućnost punog odsustva”, piše u saopštenju.

Nakon 15. septembra policijski sindikat će se ponovo sastati da bi utvrdili datum i modalitet sindikalnih akcija, uključujući protest, ukoliko ne dođe do rešenja.