Pomoć za romske porodice u Gračanici

Paketi pomoći za stanovnike Romskog naselja u Gračanici
Izvor: Opština Gračanica

Paketi sa hranom i higijenski paketi dopremljeni su danas porodicama u Romskoj mahali u Gračanici, a o problemima sa kojima se suočavaju meštani su razgovarali sa predstavnicima opštine Gračanica.

Zamenik predsednika opštine, Saša Danić i direktor opštinskog odeljenja zdravstva i socijalne zaštite, Aleksandar Popović uručili su pomoć devetočlanoj porodici Veselja Muslijevića i petnaestočlanoj porodici Ganija Mehmetija, a obišli su još nekoliko romskih porodica među kojima je i porodica Azire Čelić.

Denić i Popović su obećali da će opština Gračanica, kao i do sada, pomagati svim socijalno ugroženim porodicama na teritoriji opštine bez obzira na nacionalnu i versku opredeljenost. Među opštinskom delegacijom koja je posetila romske porodice bio je i direktor Centra za socijalni rad, Nemanja Petković.

Drva za ogrev dopremljena za tri porodice

Pomoć u vidu ogrevnog drveta, koji je obezbedila opštine Gračanica, stigla je iz za porodice Nebojše Jovanovića iz Dobrotina, Ivana Markovića iz Novog Badovca i braće Nemanje i Mihajla Petrovića u Gračanici, koji odrastaju bez roditelja.

Sve porodice koje su dobile ogrevno drvo nalaze se u teškoj materijalnoj situaciji, a ovih dana iskoristili su poslednje zalihe, pa im je ova pomoć više nego dobrodošla.

Za pomoć su se obratili predsedniku opštine Gračanica, Srđanu Popoviću kojem su zahvalili na brzoj reakciji.

Prethodnih meseci pomoć u ogrevu dobilo je još nekoliko socijalno ugroženih porodica.