Ponovo uspostavljena avio linija između Prištine i Zagreba 

Ponovo uspostavljena avio linija između Prištine i Zagreba
Izvor: Kosovapress

Na novom terminalu Međunarodnog aerodroma u Prištini svečano je inaugurisan prvi let Zagreb-Priština-Zagreb, a predstavnici kosovske i hrvatske vlade ocenili su da je ponovno uspostavljanje vazdušne linije važno za jačanje prijateljskih odnosa Kosova i Hrvatske, prenosi Kosovo pres. 

Zamenik ministra za životnu sredinu, prostorno planiranje i infrastrukturu Hisen Durmiši ukazao je na važnost ponovnog uspotvaljanja te linije i naveo da će to uticati i na ekonomski razvoj.

"Ova linija je izuzetno važna za cirkulaciju naša dva naroda i putem vazdušne linije, linija koja nam je nedostajala. Ona će služiti i za povezivanje biznisa dve zemlje, za naše kulture, a posebno za nas je od izuzetnog značaja i za dijasporu koju imamo u Hrvatskoj", rekao je Durmiši.

Svečanosti je prisustvovao i ministar za infrastrukturu Hrvatske Oleg Butković, koji je rekao da je ponovno otvaranje vazdušne linija još jedan korak ka jačanju prijateljskih odnosa Hrvatske i Kosova.

"Ovo je korak dalje ka jačanju prijateljskih odnosa između Kosova i Hrvatske. Hrvatska i Kosovo su takođe imale vazdušnu liniju 2010. godine, ali je došlo do prekida 2018. godine. Zajedničkim snagama i uz podršku Vlade Kosova uspeli smo da obnovimo ovu vazdušnu liniju. I za privredu i za vazduhoplovstvo ova linija je veoma značajna i verujem i nadam se da ova linija neće biti prekinuta kao što je to bilo u prošlosti", naglasio je Butković.

Vazdušna linija Zagreb-Priština-Zagreb imaće tri leta nedeljno, ponedeljkom, sredom i subotom.