Poplavljena domaćinstva u Kuzminu, nekoliko porodica evakuisano

Radio KiM
Izvor: Radio KiM

Nakon obilne kiše koja je padala prethodnih dana više domaćinstava u Kuzminu u opštini Kosovo Polje je poplavljeno, a vatrogasci su noćas evakuisali nekoliko porodica, izjavila je za RTV KiM meštanka Jovana Cvetković.

Odbornik u Skupštini Opštine Kosovo Polje Nebojša Ćirković navodi da je nivo vode u opadanju. Reka Drenica koja protiče kroz selo Kuzmin izlila se nakon obilnih kiša koje su padale prethodnih dana i ugrozila pojedina domaćinstva.

"Poplava je juče krenula brzim intenzitetom da dolazi. Kuće koje su bile u samom centru sela su poplavljene, i još uvek je nemoguće doći do njih", kaže je Cvetkovićeva.

Ona napominje da su sinoć oko 23 časa na teren izašli vatrogasci koji su evakuisali nekoliko porodica.

"Ubrzo nakon toga su došli ronioci i pripadnici Kosovske vojske. Voda se još uvek nije povukla, a par automobila je bilo zaglavljeno. Ulaz u selo je poplavljen, osim ulaza preko Slatine, ukoliko još uvek postoji mogućnost da se uđe", navodi Jovana Cvetković.

Predsednik privremenog organa opštine Kosovo Polje i odbornik u skupštini ove lokalne samouprave Ljubiša Ćirković, kazao je za RTV Kim da je nivo vode u opadanju.

"Evakuisane su dve romske porodice, voda je došla do pojedinih srpskih domaćistava. Stanje je uobičajeno usled velike količine padavina", rekao je Ćirković.

Ja
09. Januar 2021.
Strasna poplava !!!!!!