Popović obišao rekonstruisani Dom kulture u Donjoj Gušterici

Popović obišao rekonstruisani Dom kulture u Donjoj Gušterici
Izvor: Facebook

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas, sa svojim saradnicima, rekonstruisani Dom kulture u Donjoj Gušterici u koji je lokalna samouprava uložila je 15.000 evra.

Popović je rekao da će rekonstruisani Dom kulture omogućiti građanima kvalitetnije kulturne sadržaje i nastaviti da bude mesto njihovog okupljanja, saopštila je Srpska lista Gračanica na Fejsbuk nalogu.

"Ovo je veoma značajan projekat i zadovoljni smo učinjenim. Ovaj Dom kulture značajno je mesto okupljanja našeg naroda i organizacije različitih kulturnih manifestacija. Već 3. novembra, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, biće održana prva lutkarska predstava. Obnova ovakvih objekata znači bolji kvalitet života ljudi. Donja Gušterica je značajno mesto u našoj opštini i sigurno je da ćemo nastaviti da unapređujemo život građana u ovom delu opštine", rekao je Popović.

Adaptacijom Doma kulture zadovoljna je i direktorica Vesna Kukureković.

"Zahvalna sam predsedniku Popoviću i svima koji su nam omogućili realizaciju ovog projekta", rekla je Kukureković.

U radove na rekonstrukciji Doma kulture u Donjoj Gušterici lokalna samouprava preko Odeljenja za obrazovanje i kulturu uložila je oko 15.000 evra.

Osveženi su unutrašnji zidovi, saniran pod, instalirana LED rasveta, proširena bina, zamenjena vrata, izgrađeno ulazno stepenište i rampa za invalidska kolica.

"Izašli smo u susret meštanima Donje Gušterice i okolnih sela jer je ovaj Dom kulture za njih neka vrsta sabirnog centra. Dom je dobio potpuno novi izgled, što će verujem poboljšati njegovo funkocnisanje i stvoriti bolje uslove za održavanje kulturnih sadržaja", kazala je Brankica Nićić, direktorica odeljenja za obrazovanje i kulturu.