Popović: Rasvetljavanje sudbine nestalih na Kosovu najbitnije pitanje za institucije Srbije

Goran Popović na obeležavanju godišnjice masovnog kidnapovanja rudara iz Belaćevca
Izvor: Kancelarija za KiM

Povodom obeležavanja 24. godišnjice masovnog kidnapovanja radnika ugljenokopa Belaćevac kod Obilića, delegacija Udruženja i porodice žrtava položile su vence na spomenik "ISTINA" svim tragično nastradalim iz Кosovskomitrovačkog okruga od 1998. do 2002. godine, prenosi TV Most. 

Obeležavanju prisustvovao je i pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Igor Popović koji je naglasio da je rasvetljavanje sudbine nestalih na prostoru Kosova najbitnije pitanje za institucije Republike Srbije, kao i za srpski narod na Kosovu.

“Već više od dve decenije mi stavljamo ovo pitanje u vrh interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i interesa Republike Srbije. Najvažnije je da negujemo sećanje na te ljude, da utvrdimo sve činjenice oko njihovog nestanka, kako rudara Belaćevca, tako i svih žrtava terorističkih aktivnosti OVK i agresije. Najvažnije je da se porodicama pruži duševni mir, da se to pitanje rasvetli, da se zločinci kazne, a žrtve ne zaborave. Ovo je za nas humanitarno pitanje, nema nikakve politizacije i zloupotrebe ovog pitanja”, naveo je Popović.