Poreska uprava: Za dobijanje subvencije neophodno ažurirati bankovne račune u EDI sistemu

Poreska uprava Kosova
Izvor: GazetaBlic

Poreski obveznici koji su dobili obaveštenje od Ministarstva finansija da su korisnici subvencija Vlade Kosova trebalo bi da ažuriraju svoj bankovni račun u EDI sistemu, piše Kosova pres.

"Poreska uprava Kosova vas podseća da će poreski obveznici koji su dobili obaveštenje od Ministarstva finansija da su korisnici subvencija, primati uplate narednih dana. Međutim, još uvek neki od ovih poreskih obveznika nisu ažurirali svoje podatke u EDI sistemu, ili registracija bankovnog računa u EDI sistemu nije tačna. To može biti razlog da neki poreski obveznici, iako su dobili obaveštenje od Ministarstva finansija, ne dobiju vladine subvencije", navodi se u obaveštenju PUK.

Poreska uprava Kosova poruila je privrednim subjektima da bankovni račun ažuriraju što je pre moguće.

"Molimo vas da što pre ažurirate svoj bankovni račun. Čak i ako ste prethodno ažurirali podatke i još uvek niste imali koristi od subvencija, molimo vas da još jednom pregledate svoje podatke, jer je Trezor utvrdio da bankovni račun ili nedostaje ili račun koji ste registrovali u EDI sistemu nije tačan i nije moguće nadoknaditi taj račun da bi se koristile subvencije Vlade", navodi se u obaveštenju PUK.

Objašnjavaju da bankovni račun koji se registruje u EDI sistemu mora biti na ime preduzeća.

"Dakle, ako je vaš bankovni račun ažuriran i pravilno postavljen, Trezor Kosova će izvršiti uplatu na vaš račun, što je pre moguće", navodi se u saopštenju.