Potrebna revizija novih udžbenika

Udžbenici
Izvor: Gazeta Express

Dva meseca nakon što su novi udžbenici za predškolski uzrast kao i za učenike pojedinih razreda osnovnih i srednjih škola počeli da se koriste pokazalo se da je potrebno njihovo revidiranje, prenosi Koha.

To je stoga što su u nekima od njih identifikovane metodološke, materijalne i tehničke greške, a učitelj Džemailj Halilji smatra da takve stvari treba izbegavati jer prave probleme i nastavnicima i učenicima.

Član instituta Edgar Rinor Ćehaja slaže se da je revizija novih udžbenika potrebna i istovremeno kritukuje Ministarstvo obrazovanja nauke i tehnologije zbog toga što je omogućilo objavljivanje „pogrešnih knjiga“.

Kosovski obrazovni centar smatra da je anomalija da se tekstovi pregledaju nakon objavljivanja, a Dukađin Pupovci iz tog Centra dodaje da bi to trebalo ipak učiniti, posebno u slučaju brojnih grešaka.

Predsedavajući Saveta eksperata za školske programe i tekstove Ferim Gaši je izjavio da će Ministarstvo sačekati do marta kako bi učitelji, saveti roditelja i učenika prijavili greške u nekim udžbenicima.