Predstavnici PO Štimlja danas obilazili raseljene porodice u Donjoj Gušterici, Skulanevu i Preocu

Predstravnici PO SO Štimlje
Izvor: Kosovo Online

Predsednica Privremenog organa Opštine Štimlje sa privremenim sedištem u Gračanici Milena Janićijević sa saradnicima obišla je danas raseljene porodice sa teritorije te opštine.

U Donjoj Gušterici predstavnici PO Štimlje obišli su devetočlanu porodicu Stanislava Stakića koji žive u nedovršenoj porodičnoj kući.

Porodica Stakić je zatražila pomoć u građevinskom materijalu kako bi gradnju kuće mogli da privedu kraju.

Osim Donje Gušterice Janićijevićeva je u pratnji saradnika obišla i porodicu Milosavljević u Skulanevu kod Lipljana. Vasa Milosvaljević živi u nezavršenoj kući sa suprugom i kćerkom. Ova porodica je takođe tražila građevinski materijal za dovršetak kuće.

Dragan Mirić sa suprugom i dvoje maloletne dece živi u Preocu u nedovšenoj kući koju je sam uspeo da izgradi.  U razgovoru sa predstavnicima PO SO Štimlje naglasio je da bi mu svaka vrsta pomoći dobrodošla.

„Porodice su izrazile zahvalnost što je SO Štimlje pokazala zainteresovanost da se upozna sa problemima koji muče raseljene Srbe iz ove opštine, a mi smo pokazalli spremnost da njihovi problemi budu rešeni“, rekla je Janićijević.

Poseta je organizovana u cilju upoznavanja sa problemima raseljenih porodica, a predsednica PO SO Štimlje razgovarala je o načinima na koji se oni mogu rešiti.

Kako je saopšteno medijima, prilikom posete porodicama predstavnici PO SO Štimlje uručili su i prigone poklone.