Preminula mati Makarija, igumanija manastira Sokolica

Mati Makarija
Izvor: Eparhija raško-prizrenska

Uoči velikog praznika Preobraženja Gospodnjeg na Vojno-medicinskoj Akademiji u Beogradu, preminula je monahinja Makarija (Obradović), igumanija manastira Sokolice kod Zvečana, navode iz Eparhije raško-prizrenske.

Po njenoj želji, mati Makarija sahranjena j u manastiru Sokolici u najužem krugu. Opelo mati Makarije, danas 20. avgusta, služio je Episkop raško-prizrenski Teodosije uz sasluženje protosinđela Danila, igumana manastira Banjske, u prisustvu sestara manastira.

"Blaženog pomena dostojna mati Makarija ostaće upamćena kao veliki pregalac molitvenog duhovnog života i dugogodišnji ikonopisac, koja je svojim nesebičnim trudom sa svojim sestrama obnovila manastir Presvete Bogorodice u Sokolici. Tiho je živela i tiho i smireno je želela da se preseli u radost Hristovu, koji ju je primio u svoje naručje uoči velikog praznika Preobraženja. Moleći se za njen večni pokoj, upućujemo molbu svima onima koji su je poznavali i voleli da se mole za njenu dušu. U blaženom usnuću večni pokoj podaj Gospode usnuloj sluškinji svojoj shi-monahinji igumaniji Makariji i podari joj večni spomen", navode iz Eparhije raško-prizrenske.