Preminuo patrijarh srpski Irinej

Irinej
Izvor: TV Hram

Patrijarh srpski Irinej preminuo je jutros u Vojno-medicinskom centru Karaburma. Smrt je konstatovana nešto posle 7 časova.

Partijarh srpski Irinej se lečio od koronavirusa dve nedelje, potvrdio je Tanjugu vikar patrijarha Irineja, starešina Hrama svetog Save, vladika Stefan.

U Vojnu kovid bolnicu devedesetgodišnji patrijarh je primljen 4. novembra, kako je tada saopšteno iz SPC, dobrog opšteg stanja, bez tegoba i temperature nakon što je tokom redovnog testiranja potvrđeno postojanje virusa SARS CoV2, ali se njegovo stanje prolazno pogoršalo 12. novembra, a poslednja tri dana pojavila se srčana slabost, koju su lekari uspevali da stave pod kontrolu.

Opšte stanje patrijarha, kako je objavljeno na sajtu SPC, pogoršalo se juče u jutarnjim časovima, kada je stalni konzilijum lekara , uz koje su i lekari iz Ruske Federacije, utvrdio da je zdravstveno stanje njegove svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja kompleksno.

Patrijarh Irinej, koji je 45. po redu poglavar SPC 28. poslednji put je služio u Podgorici, zaupokojenu arhijerejsku Liturgiju sa opelom na sahrani mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je takođe preminuo od posledica korone.

Pre toga u javnosti se poslednji pojavio 22. oktobra kada je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem obišao radove na završetku hrama Svetog Save na Vračaru.

Ja
20. Novembar 2020.
Laka mu zemlja bila !!!