Prevoznici u Gnjilanu prekinuli protest

Gnjilane
Izvor: Večernje novosti

Opština Gnjilane saopštila je da su javni prevoznici putnika zaustavili protest i počeli sa radom na svim suspendovanim linijama, prenosi Kosova Pres.

Direktor za ekonomski razvoj u Gnjilanu Valjbona Tahiri je rekla da je na zajedničkom sastanku Udruženje prevoznika „Anamorava“ i uprava JP „Autobuska stanica“ postignut  sporazum i da su potpisali ugovor o nastavku rada do 15. septembra 2020. i sprečavanju ilegalnog rada taksista.

Odeljenje za inspekcijske poslove i opštinski inspektori u saradnji sa Kosovskom policijom će intenzivirati aktivnosti nadzora u okviru zakonskih nadležnosti i odgovornosti koje moraju nastaviti sa redovnim aktivnostima na terenu i sprečiti ilegalni rad taksista.

Gradonačelnik Gnjilana Ljutfi Haziri je u okviru svojih mogućnosti i nadležnosti da bi podržao privatni sektor preduzeo mere ublažavanja i prevazilaženje krize izazvane pandemijom koronavirusa za preduzeća i ulaže stalne napore za prevazilaženje krize i u javnom sektoru jer su mogućnosti za realizaciju javnih kapitalnih ulaganja ograničene, navedeno je.