Priština: Autobusi ponovo prevoze putnike do aerodroma po skraćenom rasporedu

Gradski prevoz do aerodroma
Izvor: RTK

Izvršni direktor Javnog preduzeća "Gradski saobraćaj" Ljuljzim Redžepaj potvrdio je za Kosova Pres da je od danas po skraćenom rasporedu vraćena gradska autobuska linija za prevoz putnika do aerodroma uz obavezno pridržavanje mera za suzbijanje pandemije koronavirusa, prenosi RTK.

„Danas smo započeli aerodromsku liniju 1A, počevši s radom u 7 časova, dok je poslednji polazak ili povratak sa aerodroma u 20 časova“, rekao je Redžepaj.

Dodao je da je linija obustavljena jer je bog pandemije bio obustavljen i vazdušni saobraćaj.

„Sada smo počeli sa smanjenim rasporedom jer će neko vreme zbog pandemije upotreba autobusa biti manja", rekao je Redžepaj.

Nošenje maski i socijalna distanca su među merama koje putnici moraju poštovati. 

Ngalasio je da je broj putnika u autobusu ograničen na 20, što će uticati na smanjenje prihoda, ali da je usluga građanima primarna.

"Uz mere koje preduzimamo, a to su preporuke odgovornih institucija, promet je bio otežan, ali smo naišli na razumevanje i ovom prilikom želim da se zahvalim građanima, jer poštuju ograničenje broja putnika i mere zaštite“, rekao je Redžepaj.

Naglasio je da su autobusima građani bezbedni i da se dezinfekcija vrši svakodnevno.

"Obaveštavamo građane da je upotreba naših autobusa sigurna, poštujemo mere i preporuke NIJZK, dnevno naši timovi dezinfikuju autobuse, a vrši se i profesionalna dezinfekcija od strane ugovorne kompanije“, rekao je Redžepaj.

Jedna od mera koje je preduzela Vlada Kosova na sprečavanju širenja kovida -19 bila je zabrana kretanja gradskog i međugradskog prevoza.