Prodajom dresa reprezentacije Srbije studenti pomogli akciju za lečenje male Sofije

01
Izvor: Kosovo Online

Studentski parlament Prištinskog univerziteta podržao je akciju pomoći maloj Sofiji Markuljević za čije lečenje je potrebno skupiti oko 2,4 miliona dolara.

Dres košarkaške reprezentacije Srbije, koji su dobili od humanitarne organizacije „Trojka iz bloka“ ponudili su na aukciji koja je organizovana u saradnji sa restoranom „Pavle Korčagin“ u Beogradu, a iznos od 40 hiljada dinara, koliko je ponuđeno za ovaj dres, uplatili su na račun za pomoć malenoj Sofiji.

„Moje kolege iz Studentskog parlamenta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i ja smo došli na ideju da prodajom ovog dresa damo svoj skromni doprinos u prikupljanju sredstava za lečenje male Sofije. Koliko god smo u mogućnosti nastojimo da se priključimo ovakvima akcijama i pomognemo, ne samo narodu na Kosovu i Metohiji, već svuda gde se on nalazi“, rekao je za Kosovo Onlajn student – prorektor Nemanja Biševac.

On je naglasio da će se truditi da i u buduće podržavaju ovakve i slične humanitarne akcije kako bi svi zajedno pobedili svaku muku i bolest sa kojom se deca i odrasli bore.

Sofija Markuljević, koja je nedavno proslavila svoj prvi rođendan, rođena je kao zdravo dete, ali su se znaci opake bolesti pojavili već u drugom mesecu života kada je posle detaljnih pregleda ustanovljeno da boluje od retke, ali izuzetno progresivne i smrtonosne neuromišićne bolesti – Spinalna mišićna atrofija tip I.

Jedina šansa za njeno ozdravljenje je lečenje u inostranstvu lekom „Zolgensma“ koji je pronađen u Sjedinjenim Američkim Državama i košta 2,1 miliona dolara, a još 300 hiljada dolara je potrebno za troškove lečenja.

Do sada je u ovoj akciji, koju su podržali brojni humani ljudi, ali i svetski poznati sportisti poput Kristijana Ronalda, prikupljeno nešto više od 700 hiljada evra.

U prikupljanju potrebnih sredstava za lečenje uključila se u Humanitarna fondacija „Budi human – Aleksandar Šapić“, a svi oni koji žele da pomognu da ova malena devojčica ozdravi i nastavi da živi mogu to da urade na sledeći način:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 797 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human797 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000043054-91

Uplatom na devizni račun: 160600000004310147
IBAN: RS35160600000004310147
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal