Protojerej stavrofor Milija Arsović: Ponesite radost i molitvu svojim domovima

Paljenje badnjaka
Izvor: Kosovo Online

Protojerej stavrofor Milija Arsović je večeras prilikom paljenja badnjaka okupljenim vernicima poručio da se zbog epidemije ove godine Badnje veče mora proslaviti skromnije.

On je podsetio na to da situacija u vezi sa pandemijom određuje način na koji se moramo ponašati.

„Srećno vam Badnje veče. Evo velikog dana, radosnog dana za nas hrišćane, a pogotovo za nas Srbe, koji slavimo Badnji dan - dan pred sam najveći praznik rođenja Gospoda Boga i spasa našega Isusa Hrista. Neka bi ovo veče bilo blagosloveno i dabogda čuli tu radosnu vest. Anđeli koji su pevali tada spustiše se sa Neba na zemlju. Danas se spajaju Nebo i zemlja. Pevali su – slava na visini Bogu i na zemlji mir, među ljudima dobra volja. Da taj mir bude blagosloven zbog svih nas, da naša večerašnja molitva kod našeg svetog hrama bude na spasenje svih vaših domova" rekao je u obraćanju narodu.

Ove godine Badnje veče slavimo kod našeg hrama mnogo skromnije, ne zbog toga što smo mi to hteli, nego zbog toga što nam situacija tako nalaže. Zbog epidemije je naš vladika episkop raško-prizrenski Teodosije dao blagoslov i mi smo to poslušali i nemamo nikakvo posluženje, .ukazao je. 

Znate i sami da smo se svake godine ovde okupljali, da smo kuvali rakiju i da smo je delili svima, delili smo poklone uz pomoć naše opštine i privremenog organa koji su pomogli i ove godine. 

Kako je naveo kupili su voće koje je odneto u u bolnicu.

"Neka bi ovo Badnje veče bilo radosno, da molitvu i radost ponesete u svoje domove i ako Bog da slavimo u neka bolja vremena.Da ste živi, zdravi i blagosloveni“, rekao je on.

Liturgiji i paljenju badnjaka pristustvovao je Direktor kancelarije za KiM Petar Petković.