PU "Danica Jaramaz" nastavila sa radom, prvog dana došlo 50-tak mališana

PU Danica Jaramaz
Izvor: Kosovo Online

Uz poštovanje preporuka dobijenih od Školske uprave i podršku Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, danas je u ovom gradu ponovo počela sa radom Predškolska ustanova "Danica Jaramaz".

Prema rečima direktorke Gorice Marinković, jutros je u obdanište došlo pedesetak mališana uzrasta do pet godina, a narednih dana se očekuje da će taj broj biti veći.

Ona naglašava da su sobe i čitav objekat obdaništa dezinfikovani i da su stvoreni svi uslovi za normalan rad.

"Na prijemu su bile sestre na preventivi i poštovane su sve mere i preporuke koje su date od strane naše države. Roditelji dece koja su danas primljena, doneli su potvrde izdate od strane pedijatra da su deca zdrava, jer bez toga nije moguće da deca budu primljena u vrtić", rekla je Marinković za Kosovo Onlajn.

Da se u ovoj ustanovi vredno radilo i tokom trajanja pandemije koronavirusa potvrđuje veoma lepo uređeno dvorište u kojem će mališani u narednom periodu uživati.

"Naši radnici su bili vredni tokom pandemije i cilj nam je bio da napravimo iznenađenje za našu dečicu, koja će boraviti i uživati u ovom prostoru. Uredili smo dvorište u kojem će deca moći da se igraju, dok borave u našoj ustanovi", kaže Marinković.

Ona je izrazila zadovoljstvo i dinamikom kojom se odvija upis u predškolsko, dodajući da veruje da će taj broj biti isti ili veći nego prošle godine.

"Još uvek se upis vrši slanjem elektronske pošte i telefonskim putem, a kasnije će roditelji dostaviti svu dokumentaciju, koja je potrebna da upis dece u predškolsko i celodnevni boravak u našem vrtiću", zaključila je Marinković.

Rad ove vaspitno obrazovne institucije biće poboljšan i otvaranjem novih prostorija, čija je izgradnja završena, a u kojima će mesto za igru i druženje naći jedna jaslena grupa i dve vaspitne, dok će na raspolaganju svoj deci biti i nova fiskulturna sala.