Radmila Zarić preminula u Domu za stare u Prištini, sahranjena po pravoslavnom običaju

sahrana
Izvor: GračanicaOnline

Štićenica Doma za stare u Prištini Radmila Zarić preminula je juče, a sahranjena danas na pravoslavnom prištinskom groblju, sahranu je organizovala odbornica SO Gračanica Snežana Jovanović, a opelo je obavio sveštenik Staniša Arsić, prenosi Gračanica Onlajn.

Ostavljena i zaboravljena od svih, i rodbine i prijatelja i institucija, u Prištini je u Domu za stare preminula Radmila Zarić, poreklom iz Crne Gore, koja je do oružanog sukoba na Kosovu živela u Glogovcu. Iza nje je ostao stari pokvareni mobilni telefon, minđuše i prsten od bižutireje i nešto manje od jednog evra.

Iz Doma za stare u Prištini su o smrti Zarićeve obavestili opštinski odbor za bezbednost zajednica u Prištini, a koordinator tog odbora Fatmir Biljalji je kontaktirao Snežanu Jovanović, koja je samoinicijativno organizovala sahranu, zajedno sa parohom prištinskim Stanišom Arsićem, koji je izrazio zabrinutost jer prištinske institucije ne obaveštavaju crkvu o ovakvim slučajevima. Ukop pokojnice su obavili radnici JKP „Ekologija“ iz Gračanice, a po pravoslavnom običaju, meštanka Gračanice Slađana Aritonović je skuvala žito.

Telo pokojne Zarić je od Doma za stare do groblja prevezeno vozilom Islamske zajednice koja je obezbedila i kovčeg, jer ima ugovor sa Ministarstvom rada i socijalne zaštite, u okviru koga funkcioniše i Dom za stare, kako je Jovanovićevoj rekla socijalna radnica Vezire Ćazimi.