Radnici obezbeđenja KEK gađali sedište te kompanije jajima

Radnici KEK-a
Izvor: Ekonomia Online

Radnici obezbeđenja Kosovske energetske korporacije zasuli su danas jajima sedište te kompanije u Prištini tokom protesta zbog nezadovoljstva tretmanom koji imaju, prenosi Ekonomija onlajn.

"Mi smo pozajmljeno odeljenje od 2004. do 2006. godine, a 2006. smo formirali sindikat i tražili msmo svoja prava u KEK i Vladi. Tada su šefu sindikata pretili vatrenim oružjem, a poslodavci su ih otpustili sa posla i ta aktivnost je ugašena. Ova Vlada nam je pre dolaska na vlast obećavala da će se ova nepravda ispraviti za tri nedelje i da će se radnici vratiti u KEK, ali sada su prošle tri godine, tri godine su predugo", kazao je predsednik Sindikata obezbeđenja KEK Nedžat Murati.

On je dodao da se, iako ni druge vlade nisu rešavale slučaj, aktuelna ne trudi ni da odgovori na zahteve.

"Sada tražimo hitan sastanak sa premijerom, gde ćemo mu detaljnije objasniti stvari. KEK je obavešten, ministarstvo je obavešteno, svi su obavešteni, mi smo negde bar 180 puta protestovali do sada, ali bez rezultata, jer oligarsi žele da se obogate na naš račun", rekao je Murati.

Predsednik Novog sindikata KEK Nedžat Lumnica rekao je da ta kompanika poseduje važnu imovinu i da je potrebno da ima svoje obezbeđenje, a ne privatno.