Rakić domaćin crkvene slave u Banjskoj kod Vučitrna

Goran Rakić sa porodicom na proslavi crkvene slave u Banjskoj kod Vučitrna
Izvor: Facebook

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić prisustovao je danas u ulozi domaćina, proslavi praznika Prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja, koji je obeležen u crkvi Svetog Nikole u Banjskoj kod Vučitrna.

Rakić je, nakon liturgije koju je služio prota Sima Čumburović, rekao da mu je posebna čast i zadovoljstvo što je, zajedno sa svojom porodicom, prisutan na obeležavanju slave i što može kao domaćin slave da poruči prota Simi i meštanima Banjske da uvek mogu da računaju na njegovu nesebičnu pomoć.

"Crkva je mesto sabiranja srpskog naroda i kada nam je bilo najteže okupljeni oko crkve smo prevazilazili sve poteškoće. Zajednički ćemo raditi na pomoći Srpskoj pravoslavnoj crkvi i obnavljati oštećene i porušene crkve i manastire. Danas je veliki dan za mene i moju porodicu, jer mi je pripala čast da budem domaćin slave u Banjskoj. Ovom prilikom želim svima koji slave da čestitam slavu", navodi se na zvaničnom Fejsbuk nalogu Gorana Rakića.

Obeležavanju slave u Banjskoj prisustvovali su i gradonačelnici Severne Mitrovice, Zvečana i Zubinog Potoka Milan Radojević, Vučina Janković i Srđan Vulović, kao i potpredsednik Srpske liste Igor Simić.