Rakić i Spirić čestitali gradsku slavu Mitrovčanima  

Kosovska Mitrovica - Gradska slava - Sv Dimitrije
Izvor: Opština Kosovska Kamenica

Povodom gradske slave Svetog Velikomučenika Dimitrija Solunskog predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i predsednik Srpske liste Goran Rakić uputili su čestitke sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve, pravoslavnim vernicima i svim građanima Kosovske Mitrovice.

"Svima želim dobro zdravlje pre svega, a koliko smo svi posvećeni tome, govori i to što danas na nama jedan od najvažnijih dana u godini, nismo sabrani na liturgiji i litijama, da zajedno slavimo zaštitnika svog grada, čuvajući tako i sebe i druge od još uvek nepobeđenog virusa korona“, naveo je u čestitki Spirić.

Izrazio je nadu da će sledeće godine gradska slava biti proslavljena gradskom litijom.

„Naše nade i molitve okrenute su ka našem zaštitniku Svetom Dimitriju, i iskreno verujemo i nadamo se da ćemo sledeće godine u velikom broju okupljeni proslaviti ovaj sveti dan. Naši preci su živote dali da bi mi danas u miru proslavljali krsne slave i čuvali svoj kulturni i nacionalni identitet. Sva burna dešavanja kroz našu istorju nisu ih pokolebala, tako da i nama preostaje da sledimo put predaka i trpljenjem i strpljenjem pokažemo da smo dostojni da dočekamo i radost slobode, koja nam je virusom uskraćena, kako bismo zajedno slavili život i proslavljali naše svetitelje. Opstanak i ostanak na ovim prostorima nemaju alternativu, i zato sam ponosan što i ako u nešto drugačijim okolnostima, svoje zaštitnike proslavljamo na svojim vekovnim ognjištima na svetoj srpskoj zemlji“, dodao je Spirić.

Rakić je u ime Srpske liste i lično ime pravoslavnim vernicima i sugrađanima poželeo blagostanje.

“U ime Srpske liste i svoje lično ime, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim Mitrovčanima, a posebno onima koji danas proslavljaju krsnu slavu Mitrovdan, čestitam današnji praznik u želji da ga proslave u zdravlju, miru, ljubavi i blagostanju“, naveo je predsednik Srpske liste Goran Rakić.