Rakić obišao porodicu Đorđević u Gojbulji i obećao podršku da ostanu na svom ognjištu

Rakić u Gojbulji
Izvor: Facebook

Nakon incidenta koji se juče dogodio u mestu Gojbulja kod Vučitrna, ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je danas posetio porodicu Đorđević kako bi im pružio podršku za ostanak i opstanak na njihovom ognjištu.

Đorđeviće je juče napala grupa članova obližnje albanske porodice, dok su izvodili baštenske poslove na svom imanju.

"Imajte moje uverenje da ću razgovarati s kim god bude bilo potrebno, kako meštani Gojbulje u narednom periodu ne bi nailazili na probleme kao što je to bilo juče. Mi smo uvek slali i uvek ćemo slati poruku mira i zajedničkog suživota na ovim prostorima. Želimo da i naša deca, ne samo u Gojbulji i Banjskoj već u svim mestima, bezbrižno odrastaju i žive mirno.

Srpske porodice u ovakvim mestima moraju imati bolju zaštitu i za tako nešto ću se lično zalagati”, rekao je Rakić u Gojbulji, gde je posetio i poridicu Dimitrijević i razgovarao sa protom Simom Čumburovićem i ostalim meštanima.

Tokom posete Banjskoj, ministar Rakić je u porti Crkve Svetog Nikole sa okupljenim meštanima razgovarao o bezbednosnoj situaciji i na koji drugi način može da im pomogne.

Istakao je da je Srpska pravoslavna crkva stub opstanka Srba.

"Zajedničkim snagama, okupljeni oko crkve prevazići ćemo sve prepreke na putu opstanka i ostanka na Кosovu“, rekao je Rakić.

Naglasio je da je zajednički cilj da se na Kosovu svakog narednog dana živi bolje.

"Svestan sam činjenice da to neće biti nimalo lak posao ali u ovoj nameri moramo da istrajemo”, naglasio je Rakić.

Srbi iz Gojbulje u Banjske su današnju posetu ministra za zajednice i povratak Gorana Rakića ocenili veoma značajnom jer dolazi u trenutcima kada se součavaju sa jednim od najvećih problema, problemom ugrožene bezbednosti.