Rakić: Porodica Radoja Nešića iz Zvečana uskoro u novom domu

rakić 1.jpg
Izvor: Kosovo Online

Šestočlana porodica Radoja Nešića iz sela Srbovac u opštini Zvečan uskoro će se useliti u svoj novi dom.

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je danas položio kamen temeljac za izgradnju kuće od 62 kvadratna metra Nešićima, koju u potpunosti finansira Ministarstvo za zajednice i povratak, i tom prilikom istakao da je svaki položeni kamen temeljac za izgradnju kuća, garant porodica da će ostati i opstati na Kosovu i da je to ono najvažnije u njegovom radu.

”Predano radimo da što veći broj porodica koje loše žive obezbedimo onim primarnim za bolji život, a to su adekvatni uslovi, izgradnjom novih kuća. Plan nam je da imamo što više ovakvih dana kada usrećujemo nove porodice i sa njima delimo radost”, kazao je ministar Rakić.

Zahvalio se lokalnim samoupravama što koriste svaku priliku da ukažu na porodice kao što su Nešići i ulažu velike napore da im pomognu.

”Sami, bez saradnje sa lokalnim samoupravama, ne bi mogli da postignemo ovako dobre rezultate, što samo govori o tome koliko je bitna svakodnevna koordinacija i međusobna podrška. Veliko nam je olakšanje kada znamo da pomoć ide u pravu ruke. To je dobar znak i u ovom pravcu treba da nastavimo. Biće još porodica koje ćemo pomoći na ovaj način”, istakao je ministar Rakić.

Radoje Nešić ističe da nema veće sreće od toga što će za mesec ili dva na poklon dobiti novu kuću, da ranije nije mogao ni da zamisli da će rešiti životno pitanje i zahvalio ministru Rakiću ali i svima koji su mu pomogli.

Gradonačelnik Opštine Zvečan, Vučina Janković napominje da ovo nije samo veliki dan za porodicu Nešić već i za njega lično, jer je zajedno sa ministrom Rakićem uspeo da zbrine jednu domaćinsku porodicu.