Rakić povodom Dana rudara: Dok je Trepča jaka, jak je i naš narod na ovim prostorima

Srpska lista
Izvor: Srpska lista

Delegacija Srpske liste predvođena predsednikom Goranom Rakićem prisustvovala je danas proslavi Dana rudara Srbije koju su organizovali sindikat i menadžment "Trepče" u Zvečanu.

Rakić je rekao da je "Trepča" uspela da ostane onako jaka i čvrsta kao ruda koju kopaju njeni rudari, uprkos svim problemima i izazovima, uključujući i probleme sa koronavirusom,  saopštila je Srpska lista.

"Danas proslavljamo Dan rudara, dan onih vrednih i časnih ljudi koji svojim napornim radom hrane i školuju svoju decu, ali i koji svojim radom ekonomski uzdižu naša sela i gradove", rekao je Rakić.

Predsednik Srpske liste je dodao da je dok je Trepča jaka, jak je i srpski narod na prostoru Kosova.

"Zato sam danas došao ovde da vam čestitam Dan rudara, ali i da se zahvalim na svemu što radite, te ujedno poželim da ovaj dan proslavljate dugo uz bolje uslove rada i veće plate", naglasio je Rakić. 

Dimkić: Dva kapitalna projekta su pred nama

Generalni direktor "Trepče"Jovan Dimkić čestitajući rudarima na predanosti i požrtvovanosti u radu, istakao je pozitivne proizvodne rezultate koji su obeležili prethodnu godinu i najavio nove značajne projekte.

“Dva kapitalna projekta su pred nama, istražno bušenje i realizacija projekta novo jalovište, koji će omogućiti nastavak proizvodne aktivnosti. Osim ekonomskog razvoja i postojećeg nivoa proizvodne aktivnost, priotitet predstavlja i zapošljavanje. I menadžment i sindikat su opredeljeni da održimo zajedničku povezanost sa svim institucijama države Srbije i onima koje bitišu na Kosovu i Metohiji. I današnje prisustvo čelnika lokalne samouprave, ministra za zajednice i povratak Gorana Rakića uz pomoćnicu direktora Kancelarije za KiM pokazuju upravo naše jedinstvo”, istakao je Dimkić.

Prisutnima se obratila i Jelena Stojković, pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju koja im je prenela i poruke podrške ove institucije i direktora Petra Petkovića.

“Rudarsko energetski sistem predstavlja jednu od najznačajnijih grana privrednog razvoja zemlje. A Trepča se razlikuje od svih rudnika jer pored toga što nam je ekonomski važna, ona predstavlja simbol povratka i opstanka Srba na prostoru Kosova i Metohije. Trepča je jako i likvidno preduzeće koje radi kontinuirano i sada i kada je bilo najteže. I kao takva, Trepča predstavlja naš nacionalni ponos i nastavljamo da zajedno vodimo računa o našim rudarima i da unapređujemo poslovanje”, poručila je Stojković.

Predsednik sindikata Trepče "RIF Leposavić" Ratomir Milojević posebno je istakao važnost nastavka konstruktivne saradnje sa menadžmentom rudnika, a kao priotitet je naveo očuvanje radnih mesta.

“Među radnicima vlada jedinstvo i opredeljenost da samo rezultatima svog rada, a uz pomoć naše države, možemo opstati na ovim prostorima”, zaključio je Milojević.

Džoka
06. Avgust 2021.
Trepča jaka!? Kakav crni humor.