Rakić u Gojbulji: Nastavićemo da pomažemo, jedino tako možemo da sačuvamo naš narod

Goran Rakić
Izvor: Srpska lista

Predsednik Srpske liste i ministar za zajednice i povratak, Goran Rakić posetio je danas zajedno sa direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem Banjsku i Gojbulju. Prilikom posete ovim mestima predsednik SL i ministar Rakić je poručio meštanima ovih sela u opštini Vučitrn da će pomoć ministarstva koje vodi i dalje biti neizostavna. 

"Ja kao ministar za zajednice i povratak trudim se da svakodnevno budem na terenu sa svojim timom i konkretno pomažem ugroženim porodicama kojima je pomoć najpotrebnija. To je pravi i jedini način da sačuvamo naš narod na ovim prostorima i da tako pokažemo da oni nisu sami kao i da svi mi danas ovde prisutni brinemo o njima", naveo je Rakić.

Predsednik Srpske liste je istakao da je "vrlo zabrinut zbog učestalih napada na srpsku imovinu, srpski narod i našu crkvu".

"Svakoga dana koristim priliku da pričam o tome sa svim međunarodnim partnerima, predstvanicima Kfora, Euleksa, takođe apelujem da konkretnim aktivnostima obezbedimo miran život svim građanima. Svakodnevni incidenti samo pokazuju da Srbi nisu dobrodošli da se vrate, a na one koji već žive ovde vrši se stalan pritisak kako bi se iselili. Tako ne možemo graditi mir i suživot", rekao je Rakić.