Ranđelović: U Zubinom Potoku ulažemo u infrastrukturu ali ćemo pomoći i socijalno ugrožene

Poseta porodicama u opštini Zubin Potok
Izvor: © Kosovo Online

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Miljan Ranđelović izjavio je večeras da je Kancelarija za infrastrukturne projekte u opštini Zubin Potok, u toku prošle i ove godine, opredelila 1,2 milijarde dinara, ali da će u ovoj godini pomoći i socijalno ugroženom stanovništvu.

Ranđelović je u toku dana i večeras sa predsednikom Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđanom Vulovićem i poslanikom Srpske liste Milošem Perovićem obišao nekoliko socijalno ugroženih porodica sa područja opštine Zubin Potok.

On je podsetio da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju realizovala i još uvek realizuje infrastrukturne projekte, od regionalnog vodovoda preko izgradnje puteva i stambenih jedinica do rešavanja nekih socijalnih pitanja. 

“Konkretno za opštinu Zubin Potok je Kancelarija za KiM u toku prošle i ove godine opredelila za infrastrukturne projekte preko 1,2 milijarde dinara. To su projekti koji ne mogu da znače baš svim žiteljima opštine Zubin Potok, zbog toga smo mi danas, večeras i narednih dana i nedelja u obilasku i poseti ljudima koji su ponosni, koji ne žele da traže pomoć ni od koga a treba im pomoć, i mi sa takvim ljudima razgovaramo”, rekao je Ranđelović. 

Govoreći o socijalno ugroženim porodicama sa kojima se danas susreo, Ranđelović je istakao da je želja da im se pomogne i pokaže da nisu sami, da neko stoji uz njih i da će im se pomoći da reše probleme, počevši od najsloženijih sa kojima se susreću.

Rade Đukić iz sela Gornji Jasenovik u opštini Zubin Potok živi sa četiri člana porodice u lošim uslovima i kaže da ima obećanje od predstavnika ovdašnje opštine i Kancelarije za KiM da će mu pomoći kako bi izgradio kuću. 

“Najpotrebnije nam je nešto od materijala da se uradi kuća. Obećali su da će nam izgraditi kuću”, rekao je Đukić.

Pomoć je obećanja i višečlanim porodicama Zorana i Milomira Biševca u selu Jabuka.

Filja Biševac je samohrana majka dvoje dece, koja se pored problema sa lošom ekonomskom situacijom susreće i sa birokratskim problemima jer nema srpsku ličnu kartu. 

“Meni treba soba, ova gde spavaju deca je puna vlage, malter sa zidova otpada, ako možete da mi sredite sobu i stepenište. Imam problema sa papirima dobila sam vizu na godinu dana, opet ću je produžti u novembru”, rekla je ona obraćajući se predstavnicima Opštine Zubin Potok i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Porodici Đurić iz sela Crepulja Opština Zubin Potok je pomogla u izgradnji kuće. 

“Mi smo trojica braće, pomogla nam je Opština Zubin Potok i Kancelarija za KiM pri izgradnji. Zanči nam mnogo mi smo ostali u našem selu i daj bože da bude izgradnje kuća i da ljudi ostanu u selu”, rekao je Goran Đurić.

Predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović izjavio je da će nastaviti da pomažu stanovništvu a pre svega socijalno ugroženoj kategoriji građana. 

“Pomažemo u skladu sa savojim mogućnostima ali Kancelarija za KiM je izdvojila dodatna sredstva i hoće dodatno da pomogne narodu koji živi na ovim prostorima. Opština, Kancelarija za KiM i država Srbija stoje iza celog ovog projekta, nadamo se da ćemo još više moći da pomognemo svom narodu”, rekao je Vulović.

Predstavnici Kancelarije za KiM i Opštine Zubin Potok porodicama koje su posetili danas uručili su pakete humanitarne pomoći.