Reporteri: U Gračanici zapaljen OVK transparent "Sloboda ima ime", policija pokrenula istragu

Zapaljen bilbord u Gračanici
Izvor: Kosovo Online

Albanski aktivista iz Gračanice Arton Smailji izjavio je da je u ovom mestu zapaljen transparent na kome je pisalo “Sloboda ima ime”, a koji je postavljen u znak podrške vođama OVK kojima se sudi u Hagu, prenosi Reporteri.

“Paljenje transparenata dogodilo se sinoć nakon izjave gradonačelnika Gračanice Srđana Popovića, koji je insistirao da se postavljene fotografije uklone”, izjavio je Smailji za Reporteri.

Prema njegovim rečima “Srđan Popović snosi stoprocentnu odgovornost, jer već nekoliko dana poziva na uklanjanje ovih bilborda“.

Reporteri podseća da je gradonačelnik Gračanice Srđan Popović rekao da “bilbord sa amblemom OVK nije namenjen pomirenje već provociranju”, zahtevao je njegovo hitno uklanjanje i najavio sastanke sa predstavnicima bezbednosnih institucija.

Kosovska policija potvrdila je za Reporteri štetu na bilbordu. Portparol Agron Borovci rekao je da je policija odmah izašla na lice mesta i na osnovu prvih informacija sumnja se da je šteta nastala u ranim jutarnjim satima.

"Trenutno je pokrenuta istraga u vezi s okolnostima za ovaj slučaj, radi identifikacije osoba koje su mogle biti umešane", kaže Borovci.

Ja
17. Novembar 2020.
To je krvava zlocinka zastava protiv svih naroda i naroda za pravdu i za slobodu zasto je postave kad znaju da je to protiv svih naroda to se nesme raditi jer tu se vidi kakvi su to ljudi!!!!!
Nikolaidis georgios
17. Novembar 2020.
Apsolutno tako
Ja
17. Novembar 2020.
Rade namerno samo da provociraju !!!
Ja
17. Novembar 2020.
Sad neka oni tamo svi vide sta zlocinci rade i sta nameravaju to su monstruzne ubice sto nepravde cine svim tom narodu sto tamo zive sprecite zlocince!!!
Ja
17. Novembar 2020.
I da se ta zastava zabrani i da se nikad vise ne postavi!!!!!