Roditelji Lazara Jankovića: Počastvovani smo od strane našeg predsednika, našeg kuma

Aleksandar Vučić
Izvor: Kosovo Online

Nikola i Tamara Janković, roditelji Lazara - hiljadite bebe rođene u porodilištu u Pasjanu od njegovog otvaranja 2015. godine, kojem će kršteni kum biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izrazili su zadovoljstvo time što im je predsednik učinio čast da bude kum njihovom sinu, ali i zato što ih je danas primio u Beogradu.

Jankovići su se zahvalili državi Srbiji i Kancelariji za Kosovo i Metohiju za svu pomoć, ukazali su da je bolnica u Pasjanu od velikog značaja za sve ljude iz Kosovskog Pomoravlja.  

Tamara Janković, majka malog Lazara, izrazila je zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je dao ime njenom sinu i obećao da će ga krstiti.

"Mi smo veoma ponosni i velika nam je čast. Nismo verovali da je to stvarno, ali kada smo shvatili da jeste bili smo presrećni. I svi ljudi na Kosovu su veoma srećni i ponosni", rekla je Janković.

Ona se posebno zahvalila Zdravstvenom centru Gnjilane na ukazanoj brizi, kao i svom osoblju porodilišta u Pasjanu koje je, kako kaže, fenomenalno.

Istakla je da je ponosna na ime koje je za njenog sina izabrao predsednik Vučić.

"Junačko, pravo srpsko ime", kazala je ona.

Otac Nikola izrazio je zadovoljstvo što je posetio danas predsednika Srbije sa svojom porodicom.

"Počastvovani smo od strane našeg predsednika, našeg kuma. Nismo ovo očekivali, ali hvala Bogu sve je to ispalo kako treba", rekao je otac malog Lazara.

On je naglasio da je bolnica u Pasjanu od velikog značaja za sve ljude iz Kosovskog Pomoravlja.

Takođe, dodao je da je od velikog značaja i pomoć koju pruža Kancelarija za KiM za svaku rođenu bebu.

"Zahvaljujem se i Petru Petkoviću koji stvarno pomaže svima nama", kazao je Nikola.

Janković je naveo da nemaju nameru da napuštaju Kosovo.

"Čim živimo tu onda nam je i dobro", zaključio je on.