Roditelji uhapšenih mladića: Decu da puste iz zatvora, vršnjačka tuča nema veze sa politikom

Protest u Gračanici
Izvor: RTV Gračanica

Roditelji i članovi porodica srednjoškolaca, koji se nalaze u zatvoru zbog učešća u tuči u Lapljem Selu, traže od nadležnih insititucija da oslobode njihovu decu iz zatvora jer je u pitanju vršnjačka tuča, koja ni na koji način nije povezana sa politikom.

Jedan od roditelja Miki Marković kaže da je u pitanju školska tuča, do koje nije trebalo da dođe, ali došlo je, dodajući da bi svu decu trebalo pustiti iz zatvora.

"Nama je u interesu da se deca oslobode, jer su se dešavale mnogo gore stvari gde niko nije bio privođen. Sramota je što deca sede u zatvoru. Tražimo da se sva deca puste, da se oslobode i da ne budu u zatvoru i da niko  ne završi u zatvoru. Jer od jedne bezazlene situacije napravili su to da je cela javnost uznemirena. I njihovi vršnjaci u školi i mi kao roditelji“, rekao je Marković.

On je naglasio da je cela situacija podignuta ne viši nivo, iako ceo slučaj nema nikakve veze sa politikom.

Brat jednog od uhapšenih, Bojan Živić kaže da njegov brat nije učestvovao u tuči, otišao je u policiju kao svedok, ali je ipak uhapšen.

"Moj brat je pozvan kao svedok u policijsku stanicu. Rekli su da je u pitanju svedočenje, i onda smo obavešteni da će da bude zadržan u pritvoru 48 sati. Niko ne zna zbog čega“, rekao je on.

Prema Živićevim rečima, policija je bila obaveštena o dogovorenoj tuči, ali ništa nije preduzela.

"Policija je znala za tu dogovorenu tuču. Ništa nije bilo politički, ali nije reagovala. Niko nije reagovao. Tek su posle toga došli, privodili i svedoke i one koji su bili umešani u tuču.  Moj brat nije bio umešan u tuču, bio je svedok. Došlo je do suđenja. Očekivali smo da će biti pušten. Ništa nisu uradili ljudi, obična vršnjačka tuča. Bilo je toga mnogo kad smo bili mladi. Međutim sada će da bude u pritvoru još 30 dana. Na osnovu čega niko ne zna. Nikakvo rešenje, ništa nismo dobili. Gledamo da se izborimo da ih što pre puste“, rekao je Živić.

Zbog tuče u Lapljem Selu  Osnovni sud u Gračanici odredio je pritvor do 30 dana sedmorici mladića M.R, Č.Z, L.K, B.Ž, D.N, M.J i D.T.,osumnjičenih da su učestvovali u tuči.

Bane
28. Februar 2021.
Nevezano za politiku, za onako krvnicko prebijanje 30 na 5 , mesec dana pritvora je minimum.
Sud
28. Februar 2021.
30 na 5? Ti si bio tamo pa si ih prebrojao. Tuca je bila dogovorena,i to od strane tatinog sina. Izvukao je deblji kraj , pa ajmo sada sve u zatvor.
Bane
28. Februar 2021.
Nevezano za politiku, za onako krvnicko prebijanje 30 na 5 , mesec dana pritvora je minimum.
Mili
28. Februar 2021.
I stvarno ste smesni.Bilo kakva tuce ima legalne posledice,a to je normalno ZATVOR.
Mara
28. Februar 2021.
U redu je da odgovaraju za ucestvovanje u tuci, ali da Albanci sude nasoj deci je strasno! Isporucite ih Srbiji pa neka im tamo sude.
Алекса
01. Mart 2021.
Микијев син није у затвору