Rudari Trepče Jug Vladi Kosova: Pazite šta potpisujete

Trepča Jug
Izvor: Infomedia Balkan

Rudari rudnika Trepča Jug, upozorili su kosovsku vladu na eskalaciju situacije, ukoliko taj rudnik bude tema dijaloga Srbije i Kosova, prenosi Koha.

Predsednik Sindikata radnika Gani Osmani je rekao da su rudari izuzetno zabrinuti zbog nekih glasina da bi Trepča mogla biti tema razgovora između Kosova i Srbije.

 “Neka budu oprezni da Trepča nije tema dijaloga sa Srbijom, jer Trepča pripada samim rudarima i bogatstvu koje nam je Bog dao na našoj zemlji. Nemamo more, plodnu zemlju, drugo bogatstvo, što znači da imamo samo Trepču. Rudari osećaju određeno nezadovoljstvo ovim razgovorima i zbog tog nezadovoljstva mogu biti primorani čak i na štrajkove i proteste. Upozoravamo vladu da bude oprezna. Neka budu oprezni šta potpisuju ", rekao je Osmani.

I rudari Trepče su potvrdili da će uraditi sve što je potrebno ukoliko Rudnik bude tema dijaloga.

 “Ako naša vlada razgovara o Trepči, mi ćemo štrajkovati ili preduzeti mere kao 90-ih kada smo išli u Prištinu, ići ćemo ponovo ako je potrebno“, rekao je rudar Kazim Hiseni.

I Isa Bekiri, koji je rudar više od 40 godina se slaže sa svojim kolegom.

“Ako se sa Srbijom budu vodili razgovori o Trepči, postupićemo kao 1989. godine i pozvaćemo sve ljude da odu u Prištinu. Svakome ko govori o Trepči i ZSO, nema mesta na Kosovu“, rekao je Bekiri.